11 грешни схвщания за SEO


1. Google не следи сайта ми активно.

Напротив! Никоя страница не е скрита от роботите за обхождане на Google, които постоянно търсят дали някъде има съдържание с ниско качество, линкове, които са повредени или изглеждат като спам – освен ако не използвате meta таг от типа nofollow/noindex.

2. Ако правя всичко както трябва, ще се класираме на първата страница с резултати.

Никоя агенция не може да гарантира на своите клиенти топ позиции в резултатите. Ако някоя ги обещава, то тогава вероятно е измама или се използват забранени техники, които рано или късно ще бъдат открити от Google, а сайта съответно ще бъде наказан. SEO изисква работа с дългосрочен план, постоянство, търпение и усилие.

3. Сайтът ми не е онлайн магазин и затова няма нужда от SSL сертификат

За да защити потребителите си, Google превърна сигурността на сайтовете в сигнал за класиране в резултатите от търсене. Това значи, че сайт който има SSL сертификат и всяка заявка е HTTPS криптирана е вероятно да се класира по-високо от такъв, който не разполага с такава защита. Това дали дадената уебстраница има функционалност на онлайн магазин не е от никакво значение за Google – SSL сертификата винаги е важен.

4. Няма нужда да оптимизирам снимките си

Търсачките не могат да четат снимки по начина, по който четат текст. За да бъдат индексирани, снимките се нуждаят от подходящо име на файла и добре написани alt тагове. Също е полезно около снимката да има текст, който съдържа информация за нея.

5. Социалните мрежи нямат никакъв ефект върху класирането

Споделянето на вашето съдържание в социалните мрежи води до кликове, което може да доведе до това някой да постави някъде линк към него или да ви спомене, а това със сигурност помага да се класирате добре.

6. Трябва в съдържанието максимално много пъти да повтарям ключовата дума, за която искам да се класирам.

Това е доста остаряла (и вече считана за изключително вредна) SEO стратегия, която може много сериозно да навреди на класирането Ви. Тя се нарича „keyword stuffing“ („Тъпчене на ключови думи“) и бива лесно откривана от алгоритмите на Google, попадайки под критерия за нискокачествено съдържание.

7. Потребителите сами ще разберат как да навигират сайта ми

Всеки успешен уебсайт е важно да бъде оптимизиран за удобството на потребителите. Обхождащите машини на търсачките лесно разбират, когато един сайт не е удобен.

8. Бизнеса ми е малък и така или иначе няма да се класирам – защо да се опитвам?

Може и да си мислите, че няма как да се борите срещу големи корпорации, но всъщност Google са положили голямо усилие да засилят Local SEO ( търсене по местоположение). Ако се опитате да се класирате по този начин е вероятно да постигнете резултати, които не сте очаквали.

9. Никой не гледа сайта ми през мобилна версия.

Статистиките показват, че сърфирането в интернет през мобилни телефони се е увеличило с зашеметяващи 600% от 2010г. насам. Понастоящем, ако някой посети сайта ви има огромен шанс да го прави през телефон. Освен това, Google придава все повече стойност на сайтовете с добре оптимизирана мобилна версия когато се определя класацията.

10. Веднъж платих за SEO. Нали няма какво повече да се прави?

Много малко са SEO оптимизациите, които можете да направите веднъж и да забравите за в бъдеще. SEO стратегията изисква чести промени и подобрения, за да е пригодена към правилната аудитория, целите на бизнеса и най-вече – изискванията на Google

11. Няма как да съм в крак със всичките новости за SEO.

Определено е сериозно предизвикателство всички да са наясно с най-новите алгоритми на Google. Това обаче е нашата работа. Следете блога ни ако искате да получавата актуална информация за новостите във сферата на SEO

пример за добре оптимизиран уебсайт можете да намерите тук:

Онлайн магазин за дизайнерски бижута за сватби и абитуриентски балове – Rosesandcrystals.com

Работили сме върху множество цялостни проекти и отделни услуги :

  • Уеб дизайн (изработка на фирмено лого, банери, избиране на подходящите цветови схеми)
  • Изработка на онлайн магазини на Opencart
  •   Фирмени, информационни и търговски сайтове на WordPress
  • Инсталация на уеб проекти на хостинг и осигуряването на максимално добри условия за тяхната работа
  • Вътрешна SEO оптимизация (On-Page SEO)
  • Външна SEO оптимизация (Off-Page SEO)
  • Оптимизация за скорост

Тук можете да разгледате по-подробно проектите ни: Нашите проекти